lördag 31 oktober 2009

Tråkdag!

Idag har det inte varit någon vidare dag. Sabine har feber igen, tredje gången på tre veckor. Hon brukar ju aldrig vara sjuk. William har varit på tråkhumör, sur och vresig hela dagen, han är inte riktigt pigg han heller. Känns som att man bara väntat på att dagen ska ta slut. Men men, det kommer som tur är snart bättre dagar :). Längtar efter att träna men har inte kommit iväg någonstans pga att bilen inte går att köra någon längre sträcka. Snart dags för bilbyte har jag en känsla av.

Kommer inte in!

Jag kommer inte in på min egen blogg. Får väl prova att skriva ett inlägg åtminstone :).

fredag 30 oktober 2009

Hesjön!

Idag har vi varit vid Hesjön och grillat korv, supermysigt. Vi var på andra sidan badplatsen vid det nybyggda vindskyddet. Kan verkligen tänka oss att sova där en natt med barnen i sommar.
Här kommer lite foton.




William hittade en favoritsten.

Skogshuggaren själv.


Fick med en leende Ellen.



Lukas står i egna tankar.



Rasmus som jag lurade att det var stenen jag tog kort på.




Sabine vid elden.





Söta Emma nere vid vattnet.






Sötnosen Sabine.







torsdag 29 oktober 2009

Mat!!!!!!!

Alltså jag blir såå sugen på mat på kvällen. Just nu är jag sugen på hemmagjord pizza, men orkar inte slänga ihop någon. Har precis ätit en skinkmacka och druckit ett glas oboy för att minska suget :). Kollat runt på recept och hittade ett browniesrecept som ser jättegott ut som jag ska baka i helgen. Hittade receptet på den bästa matbloggen som finns. Här kommer adressen

www.kryddburken.se

onsdag 28 oktober 2009

Canasta!

Nu kommer snart Angelica, camilla och Petra över på lite kortspel. Har verkligen fastnat för canasta, ett jätteroligt kortspel. Ska åka till affären och köpa lite nötter och frukt som jag ska bjuda på.

William sitter nu framför tv:n. Han är trött efter en lång och rolig dag med Annelie. De har åkt tåg till Jönköping och gått på MCdonalds och hälsat på Veronica, han har tyckt det var toppen. Jättekul att de åker iväg på sådana här saker tycker jag :).

måndag 26 oktober 2009

Charmör!

Vi har en riktig charmör till son. För det första så är han världens gosigaste och kramigaste unge. För det andra så säger han massa snälla saker hela tiden som tex "mamma, du är snäll" "mamma, du är underbar! "jag älskar dig". Han är också världens enklaste unge att ta med sig i affärer och överallt för den delen. Innan han föddes så trodde jag inte att pojkar var så mjuka, utan mer hårda och bråkiga och tuffa, vilken tur att jag hade fel :).

fredag 23 oktober 2009

Hektisk dag!

Idag har jag jobbat, var ledig i måndags istället för idag. Efter jobbet åkte jag och William till Vimmerby för att hämta marsipan och kaninbur. Lite annat passade vi också på att göra. När vi kom hem så gjorde jag och Emmelie tårta. Två timmar tog det, bildbevis här nere :). Sedan kom Angelica och Camilla in en sväng och spelade canasta, jättekul kortspel. Sedan så gjorde jag iordning kaninens nya bur och flyttade in honom för vintern. Vi åkte sedan och handlade och fixade lite mat, lite kvällsmat. Nu håller Per på att läsa saga för William, det blir en sen kväll för honom. Morgondagen ser ungefär lika hektisk ut :).




Emmelies tårta.....




Min tårta..............................

söndag 18 oktober 2009

Uttråkad!

Just nu kryper det i kroppen för att jag är uttråkad, men samtidigt är jag för trött för att göra något. Hur kul är det. Hungrig är jag och sugen på paj, men jag orkar inte göra iordning något.

I eftermiddag så har vi varit på fotbollsavslutning, där vi åt pizza och fika och Sabine fick sitt pris. Trevligt men lite länge höll det på (tre timmar).

Känner att jag tappar all energi och all lust till allt, när jag inte får komma iväg och göra något på en vecka. Mår inge bra helt enkelt. Får väl hoppas att det vänder snart.

måndag 12 oktober 2009

Toppendag!

Allt har flutit på bra idag. Jobbat, tagit en timmas promenad, varit hos mamma och spelat kort. När vi kom hem var det dags att laga middag, elda, plocka iordning, ge kaninen mat mm. Men William sov redan vid tjugo över sju, vilket han behövde eftersom han är svårväckt på morgonen. Nu har det blivit mys framför tv och dator med levande ljus och bara slappat.

Per har jag inte sett sedan igår förmiddag och vi får se om han kommer hem nåt imorgon. Någon älg har de inte skjutit vilket jag trodde de skulle göra eftersom det är så gott om älg i skogarna. Saknar min älskling!

lördag 10 oktober 2009

Styrketräning!

Nu har jag varit och tränat tre ggr denna vecka och tycker det är skitkul, bara längtar till nästa gång. Jätteduktig är jag med mina promenader också det blir mellan 11000 och 14000 steg per dag. MEN jag kan ju inte sluta äta massa gottigt. Det är liksom inte bara en kaka det handlar om utan 10 kakor och godis och chips och bakelser mm. Måste verkligen skärpa till mig för det är ju inte bra för kroppen.

Nu ska per på älgjakt i en hel vecka så det kommer bli svårare att träna denna vecka men får väl försöka att skaffa lite barnvakt när jag styrketränar i alla fall.

torsdag 8 oktober 2009

Läkartid!

Nu är det snart dags för en ny tid hos en psykläkare för att få ett nytt recept på min medicin. Denna gång kommer jag själv att begära vilken läkare jag vill gå till. Man får alltid olika läkare för varje gång och den ena flummigare än den andra. Alltså en läkare var jag inne hos en kvart och hälften av tiden pratade vi inte ens om mig, han sjukskrev mig i två år bara sådär. Är väldigt kritisk till psykvården faktiskt. Fick en tid för kbt hos en skötare som gått kbt-utbildning. Jag fick absolut ingen kbt där utan det var mer som samtalskontakt. Kändes som att jag kunde mer om kbt än hon kunde. Jag blir så arg när läkare, psykologer, kuratorer mm inte lägger ner någon känsla i jobbet, känns mer som att man är ett ting och inte en människa. Jag träffade en AT-läkare en gång som var toppen, men hon hade väl inte hunnit härdas än.

tisdag 6 oktober 2009

Höst!

Nu är det verkligen höst och snart vinter. Tycker det är hemskt jobbigt med alla skor och kläder som fyller hela hallen. Alla kläder som ska på bara man ska gå till bilen mm mm. MEN det är väldigt mysigt med ljusen som man kan tända och att det snart blir advent och jul. Försöker tänka att det inte är så långt kvar till våren :).




torsdag 1 oktober 2009

Duktig!

Idag var jag så duktig att jag gick en hel timma :). Hade sällskap av Camilla och det var jättetrevligt. Det är skönt att ha sällskap för tiden går så fort då. När jag kom hem var jag fortfarande sugen på att gå, men kylan gjorde att jag stannade inne.

Försöker även hålla igen lite på onyttigheter och det går faktiskt ganska bra. Det är mest när jag är hos mamma som jag blir sugen eftersom jag är van vid att fika där. Så jag blir sugen direkt när jag kommer dit.