torsdag 31 december 2009

Gott nytt år!!!!!

Sista inlägget för i år :). Har inte orkat skriva något under julledigheten, allt har varit så soft. Ikväll tar vi det bara lugnt och speelar tv-spel och ska sjunga singstar. Emma och Stefan ska komma hit en sväng. Min önskan om nästa år är att det kommer bli ett toppenår utan några tråkigheter. Jag hoppas att min mamma får vara frisk och att hon får vara kvar hos oss många år till. Jag önskar er alla ett GOTT NYTT ÅR!

fredag 18 december 2009

Skämmas!

Tycker det är såå skönt att jag inte bryr mig ett dugg om hur andra uppfattar min klädsel eller frisyr. Idag åkte jag till Hultsfred i mina pyjamasbyxor :) och handlade på willys, visserligen så ser det mer ut som joggingbyxor, men det står snoopy på rumpan :). Igår var jag och handlade i mysbyxor och världens största fiskegummistövlar. Häromdagen hämtade jag pizza i finklänning och stövlar och sminkad. Jag gör precis som jag känner för och har lust till och mitt utseende förändrar ju ändå inte hur jag är som människa. Känner många som knappt kan gå ut utan smink eller i joggingbyxor och det måste vara skitjobbigt att bry sig så mycket om hur andra uppfattar en.
Det är klart att det är härligt att klä upp sig och göra sig fin ibland, men jag orkar verkligen inte att göra mig iordning varje dag.

tisdag 15 december 2009

Först struldag, sen mysdag!

Idag på jobbet kan man lugnt säga att det strulade. Blästermaskinen funkade inte som den skulle, ett slunghjul lade av och Martin är i thailand så det blev att ringa dit och få instruktioner på hur man skulle lösa problemet. Efter ca 2 1/2 timmar så funkade den igen men då var det bara två timmar kvar tills jag skulle sluta och jag hade 216 kugghjul att blästra så jag hann såklart inte färdigt. Kopiatorn strulade också och så var det några fler uppgifter som jag inte fick ordning på. När jag åkte hem från jobbet så hade jag beställt frakt till en cykel och skrivit på leveransinstruktioner att den skulle hämtas i blästerrummet eftersom vi hade gått hem. Men vid halv fyra så ringer Hasse och säger att lastbilschaufören står hos honom och vet inte vart han ska hämta cykeln. Jag säger då var han ska hämta den. MEN, vad jag inte har tänkt på är att jag har larmat huvudlokalen när jag åkte och att även blästerrummet larmas då. SÅ larmet går alltså när chaufören ska hämta cykeln och securitas ringer till mig. Jag får givetvis åka till jobbet för att larma av, shit vad stressande.


Men när jag sedan kommer hem så blir eftermiddagen helt underbar med snöbollskrig med Per och William, skrattade så jag nästan spydde :). Sedan satte sig William, Emmelie och Per sig i köket och målade medans jag lade in sill som vi ska ha till julen, kändes så himla mysigt. Som tur var så blev den kaotiska dagen toppen till slut. Hoppas på en bra arbetsdag imorgon :).

lördag 12 december 2009

Metropol igår!

Det var ett trevligt julbord igår, men inget extra precis. Älskar julmat men jag åt för att bli mätt, inte för det var gott. Sämsta julbordet hittills när det gäller maten. Cabareten var bra, men efter att ha varit tre år i rad så blir det lite tjatigt med samma människor och inget särslilt nytt förutom låtarna. Nykter var jag ju också så vid tolv åkte vi hem, för det gav mig absolut ingenting att vara kvar. Så betyget på kvällen igår blir väl trevlig, men inget mer.

torsdag 10 december 2009

Julbord imorgon!

Imorgon blir det julbord på Metropol med Pers jobb. Ska faktiskt bli roligt och för att göra mig taggad tills imorgon så har jag köpt hårinpackning och nya nagellack. Tänkte jag skulle åka till Vimmerby imorgon och köpa mig något nytt som jag kan ha på mig. Lösnaglar funderar jag också på att köpa, har faktiskt aldrig använt det, men är lite sugen inför morgondagen. Har så oerhört korta och fula naglar pga mitt arbete.

Så är det ju det här vanliga om man ska dricka något eller inte. Det brukar ju sluta med inte :). Dricker ju knappt en gång om året och brukar aldrig vara sugen, men kör jag upp så kanske den där *en gång om året* inträffar :).

Tyvärr så har jag ont i halsen som vanligt när det ska hända något kul, men håller tummarna för att det inte blir något mer utav det. Har känt mig lite stressad på sista tiden och känner att jag verkligen behöver varva ner så jag tror det är min kropp som säger ifrån. Men nu har jag bara fyra dagar kvar på jobbet tills det är dags för julledigt.

tisdag 8 december 2009

Helgen!

Helgen har varit toppen men alldeles för kort. Vi har varit och julhandlat lite och Sabine och Emmelie var med Helen till Vetlanda i lördags och shoppade. Spelat SM i poker vilket gick sådär, jag spelade bra men blev utdragen av någon som inte spelade lika bra. Kom på 289:e plats av 2038 personer. Men priserna började inte förrän på plats 200.

I Söndags var vi vid bandybanan för att åka skridskor, vilket barnen tycker är jätteroligt och deras mamma tycker är supertråkigt :). Som tur är har de en pappa som gillar att åka, jag nöjde mig med att fotografera. Vi var även i kyrkan på julspel och julfest med dans runt granen och tomte, vilket barnen uppskattade.












torsdag 3 december 2009

Svullkvällsmat!!!

Ikväll hade vi den godaste kvällsmaten på länge. William tyckte det var så gott att han undrade om det var myskväll :). Vi åt nygrillad kyckling, majskolvar, varma baguetter, kokta ägg, vindruvor, saltiner och jordnötter. Supermysigt var det med levande ljus och hela min älskade familj samlad.

Blir att jobba lite imorgon i alla fall, måste få 15 cyklar färdiga imorgon. Per ska ta med barnen till hagadal medans jag jobbar, blir toppen för dem.

onsdag 2 december 2009

Jobb!

Imorgon är sista jobbdagen för veckan. Idag har vi skickat iväg 21 cyklar till Australien och 30 cyklar till Danmark. Imorgon skickar vi 12 st till Spanien. Har börjat bli mer och mer till utlandet, vilket är toppen. Fast det är lågsäsong har vi massor att göra vilket är positivt.


Det värsta med denna årstid är att det är så jobbigt att gå upp på morgonen, Hela familjen är svårstartad på morgonen. Känns som att man måste jobba några timmar innan man kommer igång :), vilket inte är bra. Idag har jag mest ekrat hjul och det är tur att man inte jobbar på ackord, för det har gått segt. Hoppas på en bra dag imorgon eftersom vi har ca 30 cyklar att göra tills på fredag.

tisdag 1 december 2009

Diskutera!

Det finns så mycket jag skulle vilja diskutera just nu, som barnuppfostran, ungdomar och alkohol, droger, frånvarande föräldrar, Kärlekstörstande barn, gränser, datorspel, våldsfilmer mm mm mm. Jag kan bli galen på att mäniskor inte inser vartåt världen bär och försöker inse och ändra på sitt liv och sin slappa inställning. Hur ska det gå????? Det är inte så svårt egentligen! Skyll inte över allt på samhället, skolan, polisen mm. Ta ert föräldraansvar och visa vem som bestämmer. Sök hjälp om ni inte fixar det själva, men sopa inte skiten under mattan och förvänta er att någon annan ska reda ut det. VÅGA VARA FÖRÄLDER!!!!!