söndag 28 februari 2010

Willys!

Vid halv åtta ikväll fick jag ett ryck och bestämde mig för att åka till willys och handla. Ringde syster så hon och hennes barn och Sabine följde med. Billigt blev det inte, för jag var hungrig när jag handlade så det åkte med allt möjligt. Här nere ser ni min favvokräm, supergod. Det jag gillar med den är att det är hela jordgubbar i. Mums!


Pulkabacken!

Idag på förmiddagen åkte jag och William till pulkabacken, superkul var det och blött :). Vilken motion man får när man går upp, upp, upp hela tiden, shit vad jobbigt det var. Man blir såå glad av att åka pulka, man skriker och kör i, och ramlar om vartannat. Gillar verkligen att göra saker med barnen en och en.

lördag 27 februari 2010

SAW VI



Igår hyrde jag och Emmelie denna film, vilken var superbra. Gillar verkligen alla SAW filmer, lite äckliga men med en mening bakom. Tycker det är underbart att jag nu äntligen har någon att kolla på skräckfilmer med, nu när Emmelie blivit större. Visserligen så får det inte bli för mycket sådant, för jag tror inte det är bra att utsättas hjärnan för mycket våld, helst inte när man är yngre. Men gillar ni rysare så se denna.

Lugn dag!

Inatt kollade jag på curlingfinalen. Somnade inte förrän kl 04.00. Vaknade vid 09.40 för då vaknade William. Per gick upp med honom så att jag kunde somna om. Vid 11.40 smög Per in och hämtade handukar, för då skulle han och barnen åka till hagadal och bada. Jag låg kvar i sängen till kl 13.00, vilket var superskönt.

Tog en promenad och sedan bar det iväg hem till min mamma för att spela lite kort med henne och syster. Lite kaffe och kärleksmums blev det också. När jag kom hem på eftermiddagen lagade jag lite mat, handlade och sedan har jag bara softat. Just nu ligger jag i sängen och spelar en pokerturnering, vilket var längesedan. Hoppas på bra placering!!

onsdag 24 februari 2010

Underbart väder!

Idag när jag kom hem från jobbet så satte jag mig ute på trappan och njöt av solen. Det blev inte sämre av att jag hade en hembakad rulltårta med smörkräm att äta på :). Humöret var på topp redan när jag vaknade på morgonen precis som att kroppen redan visste att det skulle bli en fin dag. Tog en sväng till Hultsfred för att göra lite bankärenden och plockade upp Per på jobbet. Köpte med pizza hem för att slippa laga mat och det var ljuvligt gott. Nu är det bara slapp som gäller resten av dagen. Per och William spelar Super Mario och jag ligger nerbäddad i sängen och surfar. Ibland är livet härligt!!!

tisdag 23 februari 2010

Egenheter!

Jag är en person med massa konstiga egenheter. Tex när jag skalar potatis så måste jag tvinga mig själv att ta bort potatisskalen direkt istället för att låta dem ligga kvar. Det är inte så att jag tänker att någon annan ska göra det åt mig utan jag tänker att det är så tråkigt att jag gör det sen. MEN det är ju inte precis så att det blir roligare en timma senare när de blivit bruna och äckliga, jag VET ju det. Så därför måste jag nu tvinga mig själv att göra det genast.

En annan liten egenhet är att jag skär av ändarna på bullens varmkorv för de är så äckliga. Visserligen tycker jag inte om korven alls utan det blir nödmat när man är ute någonstans och man är hungrig. Korven måste alltså passa i brödet, för utan bröd går den inte att äta. :)

Vad har ni för egenheter???

måndag 22 februari 2010

Lunchtime!

Just nu lagar jag lunch. Barnen har sportlov och jag sitter i karantän :). Fick magsjuka i Lördags som höll på hela dagen så jag är hemma mina 48 timmar för att inte smitta någon på jobbet. Nu har jag varit inne i detta hus i snart 5 dagar och börjar bli väldigt trött på det, William också eftersom han också mest varit inne. Håller tummarna för att ingen mer blir sjuk nu eftersom Sabine ska till Bodaborg på onsdag.

Dagens lunch blir tacoköttfärssås och spagetti med majs till. Här kommer recept, superenkelt och jättegott.
500 gr blandfärs
1 gul lök
1 påse tacokrydda (1 1/2 om man vill ha mer smak)
1 dl vatten
1 pkt matlagningsgrädde
Några sprut ketchup :)

Stek färsen och löken. Tillsätt kryddan och vattnet, puttra någon minut. Tillsätt grädden och ketchup. Låt puttra tio minuter. Vips så är det färdigt. Servera med sallad.
PROVA!!!

fredag 19 februari 2010

Upprepning!!

Jag är inte kristen, men jag tror på något, större än världen vi lever i. Tycker denna är fin!



En man hade en dröm. Han drömde att han promenerade längs stranden med vår Herre. Över himlen flammade scener ur hans liv. För varje scen, noterade han två par fotspår i sanden. Ett par som tillhörde honom själv och ett par som tillhörde Vår Herre.

När den sista scenen av hans liv passerade framför honom, såg han tillbaka på spåren i sanden. Han märkte då att det vid flera ställen längs livsstigen endast fanns ett par spår. Han noterade också att detta inträffade vid de svåraste och sorgligaste stunderna i livet.

Detta bekymrade honom och han frågade Vår Herre: "Du har sagt att du skulle följa mig hela vägen livet. Men jag har märkt att under de svåraste stunderna i livet så är det bara ett par fotspår i sanden. Jag förstår inte varför du övergav mig när jag som mest behövde dig"

Vår Herre svarade: "Min käre son, jag skulle aldrig lämna dig. Under tider av prövning och lidanden, när du hade det som svårast, och då du bara ser ett par spår i sanden. Det var då jag bar dig."
/Författare okänd

Filmen jag ska se!

Kommer sitta och storgråta antar jag, men det gör inget för då får jag ut min deppighet :).

Myskväll!

Nu håller vi på att laga pommes och kotletter till kvällsmat. William och jag har hyrt varsin film, jag ska titta på min när han gått och lagt sig. Emmelie är på "gården" och Sabine ska sova över hos Alma. Per ska kolla på hockey, så tv-soffan blir bara min :).

Idag har jag kännt mig lite nere, men nu känns det lite bättre. Tycker det är jobbigt med all snö nu, längtar efter sol och värme. Sitta ute och äta glass. Ligga vid sjön en hel dag med mat och fika. Grilla och sitta på altanen på kvällen. Åhh vad jag längtar.

Kram på er alla därute, hoppas ni får en fin helg.

torsdag 18 februari 2010

Magsjuka!

Igår efter jobbet åkte jag och William till mamma. Utan förvarning så kräks W på mammas matta i tv-rummet, och sedan var det dags för värsta kräks och diaree kväll/natten. Ett tag blev han så dålig att det var nära vi ringde ambulans. Han hade ingen färg, alldeles kritvit och slapp, men bättrade på sig som tur var. Han kräktes till halv fyra inatt och efter det så har det som tur var inte blivit något mer. Nu ligger han i Sabines säng och sover, välbehövligt efter en natt utan så mycket sömn. Nu är det bara att vänta och se om någon mer får det. Hatar verkligen magsjuka!

söndag 14 februari 2010

Nytt liv!

Jaha, imorgon ska jag börja mitt nya liv, ännu en gång!!! Måste dra ner på sockret och röra på mig mer. Klappmassage varje dag och börja med avslappning har jag tänkt. Jag vet hur viktigt det är för mitt välmående så jag måste faktiskt för att minska min ångest och deppighet. Per har idag tagit "före" kort på mig i bikini så att jag ska ha något att sträva efter. Har de senaste fyra åren gått upp 8 kg, visserligen var jag supersmal då, men jag vill gå ner 4 kilo av dem i alla fall. Tyvärr så har jag så svårt för att hålla detta en längre tid, men jag hoppas verkligen att jag åtminstone kan skärpa till mig lite. Håll tummarna för mig nu :).

lördag 13 februari 2010

Party party party!

Igår hade jag och Camilla tjejkväll tillsammans. Vi bjöd tre tjejer var, vilket blev lite jobbigt att bara bjuda 3 eftersom det fanns fler som man ville bjuda. Det blev såklart de som jag umgås med mest. Vi började med lite tacobuffe och vin och efter maten så kom Karin från vimmerby som hade ett "vuxenleksaksparty", det blev en hel del skratt och fniss, väldigt trevligt :). Efter var det väl tänkt att vi skulle spela något eller göra något mer roligt, men jag blev helt avslagen efter denna arbetsvecka så jag orkade inte ta tag i något. Men vi satt och pratade och hade det lite soft istället.

Och ikväll fortsätter det med party, fast då med jobbet. Det kommer återförsäljare från hela landet och Danmark och Norge. Det blir fördrink, förrätt, middag och tårta som efterrätt. En hel del tid i köket med disk och undanplockande, men även mingel och eventuell dans.

Som tur är så är jag ledig på måndag så jag kan få ha lite lugn helg :).

onsdag 10 februari 2010

Varför är det så svårt???

VARJE morgon när jag vaknar så tänker jag 'idag är en ny dag'. Jag ska inte äta några kakor eller godis eller annan skit idag, nu ska jag börja mitt nya liv. Och det går såå bra, i några timmar. Sedan så slänger jag i mig 4 kärleksmums eller 7 kokostoppar eller 2 muffins och 2 rulltårtebitar. Och då tänker jag att jag börjar imorgon istället. Och så går dagarna och varje dag ser likadan ut. Och magen växer och tuttarna växer (det är visserligen inte helt fel och nej jag är inte gravid) och hela jag växer, men jag kan inte sluta äta. Ska det vara så j*vla svårt att sluta äta massa skit?? ÄÄHH vad f*n, jag börjar väl imorgon igen!!!!


Hela eftermiddagen så har nästan hela familjen (Emmelie var på gården) suttit klistrade framför datorn och spelat super Mario bros på wii. Väldigt roligt spel som hela familjen kan spela, även William börjar bli en riktig baddare på att spela. Behövde verkligen en riktig slappareftermiddag för denna vecka är det liiite mycket :). Kommer inte sluta känna mig stressad förrän på Söndag när allt har lugnat ner sig.

Men hallå!!!!!!!!

Ni är ju skittråkiga!!!! Om det nu är femton personer som bemödar sig att läsa det jag skriver varje dag så kan ni väl åtminstone kommentera lite. Vinka lite, säga hej, en pytteliten kommentar i alla fall. Please :)

tisdag 9 februari 2010

Ljudbok!

Denna ljudbok lyssnar jag på för tillfället. Tyvärr så tar det väldigt lång tid att komma till slutet eftersom jag bara lyssnar på den när jag ska sova. Det variera lite hur snabbt jag somnar ifrån den, från tio minuter till en halvtimma. Det brukar vara närmare det första :). Sedan vaknar jag till av en röst i mitt öra fyrtio minuter senare, så kvällen efter blir det att spola tillbaka tills man känner igen sig igen. Nu har jag snart bara 6 timmar kvar tills jag får veta hur det slutar, hoppas jag håller mig vaken länge ikväll :).

måndag 8 februari 2010

Jag gjorde det!!!

Fast jag bestämt mig för att inte köpa en assistent så kunde jag inte motstå den efter att ha tittat på den några gånger. Denna kenwood blev det och den kom hem idag. Sabine och jag invigde den genom att göra smeten till kärleksmums i den. Jag får väl lära mina barn att baka lite bröd i den så att den blir använd ofta :). Kärleksmumsen blev jättegoda och det är svårt att sluta äta. Nu ligger William, Sabine och jag nerbäddade i vår säng och kollar på familjen annorlunda, mina barn önskar nog att vi var en så stor familj eftersom de tjatar om syskon hela tiden. Men vi känner oss nöjda med de tre barn vi har.



söndag 7 februari 2010

Snart 15 år!!!!!

Shit snart 15 år sedan min förstfödda föddes!!!!! Kan inte fatta att jag som är så ung snart har en vuxen dotter :). Tänk vad hon fått stå ut med som förstabarn när man inte visste hur det var att vara förälder :), hon fick aldrig klättra, för tänk om hon ramlade och slog sig. Ingen saft eller godis som liten, på öppna förskolan fick hon dricka vatten, medans alla andra barn drack saft. När de andra barnen kom hade man ju lärt sig lite genom det första, så då gick det lite lättare :). MEN jag har i alla fall gjort det som jag trodde var det rätta och det bästa för den man älskar mest i hela världen. Oavsett hur stora de blir slutar man inte att vara mamma. Jag kommer otroa mig lika mycket när hon fyller 30 år. LOVE YOU!!!!!



lördag 6 februari 2010

Award!

Fick denna Award av Sandra! http://mittnyabattrejag.blogspot.com/



Med utmärkelsen följer att jag ska:
* kopiera awarden till min blogg
* länka till personen som gett mig awarden
* berätta sju intressanta fakta om mig själv
* välj sju andra bloggar att ge awarden till
* länka till deras bloggar
* lämna en kommentar i deras blogg med information om att du gett dem en award.
Jag skickar Awarden vidare till:

http://mammaanette.blogg.se/
http://olgans.bloggsida.se/

http://miickan.blogg.se/

Här kommer sju saker om mig!

* Jag var 18 år när jag blev gravid med mitt första barn Emmelie.

* Jag har haft ångest och panikångest till och från i 14 år.

* Jag har aldrig provat att röka.

* Min favoritmat är kroppkakor.

* Jag är sockerberoende.

* Jag var mobbad i skolan.

* Jag kämpar varje dag för att bli en starkare människa så att jag ska klara av att leva det liv jag har framför mig.

Tyvärr så läser jag inte så många bloggar som jag kunde länka till så ni får hålla till goda med dessa tre.

torsdag 4 februari 2010

Mjölk i skolan!

Jag är faktiskt lite upprörd över att barnen i skolan inte får någon röd mjölk, utan bara lättmjölk. Vad jag har fått höra så beror det på att barnen blir tjockare och tjockare och därför inte behöver det extra fettet i mjölken. Men grejen tycker jag är att det barnen äter i skolan blir de inte feta av, utan det är maten, godisen, glassen, läsken och fikat hemma som gör dem feta.

Sabine har alltid varit liten och kan inte äta frukost. Det går inte ens att få i henne en bulle på morgonen eftersom hon bara inte klarar av att äta något. När det inte (enligt hennes tycke) är någon god mat i skolan då äter hon nästan inget och hon dricker bara vatten. Anledningen till att hon inte dricker någon mjölk i skolan är, att hon är van hemifrån att dricka röd mjölk. Själv skulle jag inte heller dricka lättmjölk eftersom jag tycker det smakar hemskt eftersom vi är vana vid den feta mjölken. Hon skulle verkligen behöva denna extra energi som det är i mjölken för att orka med resten av dagen.

Jag kan visserligen skicka med henne något att äta, men jag tycker ändå att det är löjligt att det inte kan finnas två sorters mjölk att välja på. Ska mina barn som behöver fettet behöva vara utan för att andra barn är för tjocka? Som sagt så tycker jag att det är föräldrarna som gör barnen feta, inte skolan.

tisdag 2 februari 2010

BAKA!!!

Jag har inte bakat en brödlev i hela mitt liv. Det enda jag har bakat är scones när jag gick i skolan :). Så i förra vecka fick jag för mig att jag skulle baka bröd. Jag letade recept på nätet och hittade ett som jag fastnade för. Men när jag läste att man skulle köra den i assistent i en kvart så bangade jag ur. Jag har ingen assistent och stå och knåda en deg så länge för hand, no way!!

Så då bestämde jag mig för att leta reda på en hushållsassistent på nätet som jag kunde tänka mig att köpa. Grejen är att jag vill inte köpa något billigt skit som går sönder efter 10 ggr, men den jag ville ha kostade nästan femtusen kronor. Alltså, en person som aldrig bakat bröd, köper en assistent för femtusen, använder den fem ggr och bakar sedan aldrig mer. DET är scenariot jag såg framför mig. SÅ jag köpte aldrig någon och bakade heller aldrig något bröd. Men nu står jag ändå i valet och kvalet och jag kan ju tillägga att jag är inte rik så femtusen skulle svida. HUR skulle NI göra?????

FOTO: Fotoakuten.se

måndag 1 februari 2010

Köttgryta!!

Till middag i dag blev det köttgryta. Egentligen hade jag planerat lasagne, men ändrade mig när jag plötsligt blev sugen på köttgryta. Idag provade jag att ha paprika i, vilket blev väldigt gott. Morötter, lök och champinjoner hade jag också i. Något som är ett måste är kryddpeppar. Det blev en massa mat över så detta kommer även bli lunch på jobbet imorgon. Härnedan så fotade jag min matlagning så att ni kan se slutresultatet, men tyvärr så får ni inget smakprov :).