onsdag 31 mars 2010

PUH!

Igår efter jobbet var jag på healing för första gången i mitt liv. Först fick jag lite massage, vilket var helt nytt för mig, han tryckte på olika akupressurpunkter som gjorde sketaont. Sedan var det healing, tänker inte berätta hur det var, vill behålla det för mig själv. Men kan säga att jag var helt slut efteråt. Jag åkte och hämtade William vid fyra och kl fem sov jag. Vaknade klockan 22.00 av att telefonen ringde, gick upp och åt lite sedan gick jag och lade mig och sov igen tills klockan 07.00 idag på morgonen.

Idag har det varit fullt upp. Jobbat, hämtat William, åkte och firade min syster som fyller år idag, åkte hem och åt middag och duschade, åkte till affären och fixade fika till kvällens möte, sedan möte från klockan 17.30-22.00 och nu hemma. Allt har gått i ett och haft en satans huvudvärk. Men nu bara en dag kvar till HELG.

måndag 29 mars 2010

Piroger!

I eftermiddags så bestämde jag mig för att göra köttfärspiroger. Kollade in lite recept och fastnade för ett. Toppenrecept på degen blev det, var super att baka med. Jag hade bara köttfärs med vitlök, peppar, salt och oregano som fyllning. Men nästa gång ska jag prova, bacon purjolök och ost i. Man kan även ha bladspenat, fetaost, soltorkade tomater, skinka, ost mm.
Här kommer receptet på degen.

150gr margarin
3dl mjölk
2 ägg
1pkt jäst
salt
ca 1L mjöl

Smält margarinet och häll i mjölken värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke och häll över degvätskan. Blanda i ägg, salt och mjöl, jag körde i assistenten. Jäs degen i ca 30 minuter. Dela degen i 16 delar och kavla ut degen till en rund cirkel. Lägg på fyllning och vik ihop degen. Gaffla i kanten. Låt jäsa 15 minuter. Pensla med ägg och mjölk. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter. Såhär såg mina piroger ut när de var klara.....


söndag 28 mars 2010

Snön borta!

Vad skönt det är nu när snön är borta och man kan gå ut och gå utan att pulsa i snö. Per, jag och William gick en timma i skogen idag, shit såå skönt det var. Sedan cyklade vi 6 km också, medans William satt bak på Pers cykel och åt glass :). Jag ser fram emot att få fixa altanen, fixa i trädgården, plantera blommor och bara vara ute. Tänk att det är så energigivande med vår och sommar. Älskar livet just nu!!!!

lördag 27 mars 2010

En härlig dag!

Sov länge idag, gick inte upp förrän vid halv elva. Lämnade Sabine och William hos Helen och åkte hem till mamma på fika och lite kortspel. Jag och Monica tog sedan en promenad, vilket var superhärligt nu när det börjar bli fint väder, en riktig glädjekick. Lite middag, spagetti och köttfärssås lassade vi in innan vi gick ut och städade bilen. Ett halvårs skräp och grus och skit avlägsnades. William, Emmelie och jag hjälptes åt. Riktigt nöjd känner jag mig nu :). Sedan har det blivit mer mat, eldande för att få varmvatten, tvättning, damsugning och en liten promenad till. Nu har jag ägnat en stund åt att ligga i sängen och läsa en bra tidning. Känns som en lyckad dag....

torsdag 25 mars 2010

Andlighet!

Jag tror att det är viktigt att man tror att livets gång har en större mening, att inte allt bara blir svart när man dör. Sedan om man tror på gud, jehova, allah eller andevärlden och återfödelse, tror jag inte spelar någon roll. Själv tror jag på andar och spöken och positiva och negativa energier. Det spelar faktiskt ingen roll vilket som är det rätta eller det sanna. Allt som gör att man mår bra och berikar ens liv, tycker jag är helt okey. Jag har idag beställt tid för healing. Jag måste göra något för att försöka få bort mina rädslor och det som hämmar mig i livet. Om healing verkligen funkar eller om det är min tro på healing som hjälper kvittar faktiskt. Huvudsaken är att jag mår bra i själen och att saker berikar mitt liv. Tycker det ska bli spännande :).

onsdag 24 mars 2010

Hej och hå!!!

Denna vecka har jag inte ens startat min dator.... Jag har varit riktigt social och bara kollat facebook på mobilen. Supertrött har jag varit denna vecka och igår somnade jag i soffan och sov tre timmar på eftermiddagen. När jag vaknade kl 6 så tog jag med mig barnen och åkte till kinan och åt mat. Tyvärr så tyckte jag inte att det var så gott som det brukar.

torsdag 18 mars 2010

Föräldraskap!!!

Detta är MIN åsikt och jag säger inte att det ÄR den rätta. Jag anser att jag är föräldern i familjen och jag bestämmer. Mina barn har självklart rätt att uttrycka sina åsikter om saker och vi diskuterar mycket. MEN det är vi föräldrar som tar beslutet i familjen. Jag tycker att man ska umgås med sina barn och göra roliga saker, kolla på film, leka, gå och shoppa, fika, åka pulka mm mm. MEN jag är inte deras bästa vän, utan jag är deras ledsagare som ska lära dem om livet och vårda dem, så att de förhoppningsvis kommer ut i samhället som bra människor.

Och i den rollen så tycker inte jag att jag gör dem en tjänst om jag låter dem kolla på våldsfilmer för tidigt, jag tycker inte jag gör dem en tjänst om jag låter dem spela våldsamma dataspel, jag tycker inte jag gör dem en tjänst som köper dem pistoler och svärd att leka att man dödar någon med, jag tycker inte jag gör dem en tjänst om jag låter dem ha fest och dricka sprit vid femton års ålder, bara för att de ändå kommer dricka. Jag tycker inte jag gör dem en tjänst som låter dem pierca sig och tatuera sig innan de är myndiga, och förhoppningsvis DÅ förstår vad de vill med sin kropp, bara för att jag vill vara coola morsan och deras bästa vän.

Jag hoppas jag gör dem en tjänst genom att varje dag tala om att jag älskar dem och förklarar varför jag fattar mina beslut på det sätt jag gör. Jag tycker jag gör dem en tjänst när jag ringer till deras kompisars föräldrar när de ska sova över. Jag tycker jag gör dem en tjänst när jag säger att, ska man till metropol så skjutsar jag och hämtar. Jag tycker jag gör dem en tjänst genom att sätta regler och gränser.

Jag är inte så naiv att jag inte tror att mina barn inte kommer dricka innan de är 18 år bara för att jag säger att de inte får. Jag är inte så dum att jag tror att de inte kommer ljuga för mig eller göra saker som de inte får. MEN jag tänker inte tillåta saker bara för att "alla andra får" eller ge mina barn sprit bara för att de säkert kommer dricka ändå etc etc..

Jag älskar mina barn över allt annat i världen och jag vill bara vara den bästa mamman. MEN jag tänker inte vara det genom att tillåta vad som helst. Jag är ganska övertygad över att dagens våld och ungdomarnas dåliga respekt för andra kommer utav filmer, dataspel, och alldeles för slapphänta föräldrar.

Detta är MIN åsikt......

onsdag 17 mars 2010

Bakdag!

Idag har William och jag haft en bakardag, vi höll på i fem timmar. Och disk i mängder blev det också såklart som tog tid att röja undan. Vi har bakat sockerkaka, bullar, kärleksmums och chokladbollar. Jag har visat William vad alla måtten heter och han har räknat och hällt i. Han brukar ofta vara med och laga mat och baka, det tycker han är roligt. Jag själv är spyfärdig nu efter fikat..








































tisdag 16 mars 2010

Beställt fröer!

www.impecta.se har jag beställ lite fröer. Dessa fröer har jag beställt. Den kinesiska gräslöken ska bli spännande att smaka då den även ska smaka lite vitlök.


Smultron

Smultron som jag ska ha i ampel

Persilja


Citronmeliss



Oregano





Kinesisk gräslök




Basilika






Middag idag!

Hemmagjorda kycklingburgare med bröd blev det till middag idag. Första gången jag lagat det och de blev supergoda. Jag körde kycklingfileér i matberedaren så att det blev färs. Hade i lök, vitlök, ströbröd och vatten, ägg, svartpeppar och salt. Vände biffarna i ägg och ströbröd och stekte dem i rikligt med olja, så att de fick en krispig stekyta. Barnen gillade det också så det kommer vi göra fler gånger. Tänkte testa med lite färska örter nästa gång.


måndag 15 mars 2010

Underbara morgon!!!!!

Idag är jag och alla barn lediga. De stora har studiedag och jag har tagit föräldraledigt hela veckan med William. William somnade inte förrän halv elva igår kväll så jag väntade mig sovmorgon idag. Klockan halv sju vaknade han i sin säng och jag bar in hans täcke och kudde in till mig. Han somnade om och sov till klockan tio, helt underbart denna lediga dag. Sabine har cyklat iväg till en kompis och Emmelie har precis gått upp.

Denna morgon har börjat med frukost framför tv och dator och vi har ännu inte kommit igång ordentligt. Vi ska snart ge oss ut på promenad, jag går och William cyklar, ska bli såå skönt i solen.....

lördag 13 mars 2010

Lite bilder på William!

Idag låtsades vi att det var sommar, både cykling och gungning blev det....













torsdag 11 mars 2010

Sommarkläder!

Idag har jag beställt lite kläder till sommaren. Hoppas att de passar och sitter snyggt. Dessa har jag köpt.






onsdag 10 mars 2010

Matdagbok!

Nu har jag i tre dagar fört matdagbok över vad jag äter. I vanliga fall kan en dag se ut såhär. Frukost: en halv fralla med skinka
Lunch: En korv med bröd och en snickers
kl 14.00 Kaffe 10 ballerinakex och tre muffins
16.00 middag
18.00 choklad eller kaka
20.00 kvällsmat
Och så kan det slinka in lite chips och pizza och sådär. ingen frukt eller grönsaker. Jag har i många år misshandlat min kropp med massa skit, men det är ju såå gott. Förr började jag nästan varje dag med ett wienerbröd.

Men de senaste dagarna så har jag försökt skärpa mig (ännu en gång).
min dag idag såg ut såhär.

kl 09.00 två knäckebröd med medvurst, 2 pressade apelsiner och ett äpple.
kl 11.00 tortilla med kyckling, gurka majs.
kl 14.00 granatäpple, grillade revben och en banan
kl 17.20 fläsk, potatis, sås, stekt lök, gröna ärtor
ikväll blir det smörgås med stekt ägg och ett äpple.

Skillnad va?? Min kropp måste fått vitaminchock ju :)

Hoppas bara jag kan hålla det någolunda såhär i framtiden och inte goffa i mig en massa onyttigheter hela tiden.

måndag 8 mars 2010

Buzzador!

Jag har varit Buzzador i säkert ett och ett halvt år nu och som buzzador får man prova varor och tjänster innan det kommer ut på marknaden. Jag har provat kexchoklad, flingor, vitamindryck, smaksatt smördeg, storytel mm. Det man ska göra som buzzador är att prova, låta vänner prova, prata med andra mäniskor om produkten. Man ska även fylla i en enkät när man provat produkten och berätta vad man tycker om den. Idag kom detta paket hem till mig, Loreál youth code, som är en antirynkkräm. En kräm som man fyller ut linjerna med, en ögoncreme och en ansiktskräm, så nu ska här testas. Fick även med 15 små provpåsar att dela ut.









lördag 6 mars 2010

Klänning!!

Denna klänning har jag köpt och den sitter helt perfekt och jag bara älskar den!!
Den är verkligen inte min *stil* och jag har ingen aning om när jag ska använda den, men den är min absoluta favorit just nu....



Shopping!

Idag fyller Emmelie 15 år, min tjej har blivit stor. I present av mig och Per fick hon pengar att shoppa för, så imorse åkte vi till Vimmerby. Hon köpte 8 tröjor, två par byxor, ett par skor och en mascara. Vi gick även på fiket och tog en fika. På vägen hem stannade vi i Hultsfred och åt mat på Bambugården. Alltid lika god mat där!!!

Jag köpte dessa tre askar som finns på bild nedanför, två tröjor och en sjal. Sabine var även med och hon köpte en tröja ett par jeanstights och ett par örhängen. Dagen har varit superlyckad och det har varit underbart att få tillbringa tid med bara mina tjejer. William lämnade jag hos Helen imorse och han ska sova över där inatt. Per kommer hem från Budapest imorgon kväll och det ska bli såå skönt eftersom vi alla saknar honom.

Kan bara säga att jag efter denna dag verkligen längtar efter att åka och shoppa, finns massa snygga kläder just nu. Tyvärr så tillät inte min plånbok så mycket shoppande från min sida idag.



fredag 5 mars 2010

Släktforska!

Jag har länge funderat på att börja släktforska, men inte riktigt vetat hur man börjar. Frågade Maria idag och fick lite bra svar. Så nu har jag gått med i genline och ska prova på i en månad. Där finns alltså bilder av sidor i gamla kyrkoböcker och dylikt. Jätteinteresant men svårt att tyda texten. Så nu får vi se om jag kan lista ut mitt ursprung :).

Sorg och lycka!

Ibland kan jag känna en sorg över att jag har blivit tvungen att uppleva vissa saker i livet. Denna ensamhet som barn, denna brist på kärlek som liten, alkoholen och våldet och rädslan, mobbingen i skolan, känslan av att vara ful och värdelös och en människa som ingen kan älska. Detta har tagit såå många år av mitt liv att jag kan känna en stor sorg över att det har blivit som det blivit.

Men samtidigt så är jag nu stolt över den människa jag blivit. Jag har börjat älska mig själv för den människa jag är, trots min ångest och rädsla. Jag har utvecklat en förståelse och empati för andra genom att jag upplevt det jag gjort. Jag är glad över att jag lever överhuvudtaget och att jag har en så stark livsvilja.

Men jag har så mycket kvar att lära mig och rädslor jag måste komma över. Jag har kanske inte upplevt så mycket fysiska resor och upplevelser, men min själ har gått igenom den längsta resan. Jag hoppas att när mitt liv börjar närma sig sitt slut så ska jag vara nöjd med det livet jag har levt.

Snälla ni som läser detta, försök att göra andra människor glada, det behövs så lite. Ett leende, en blomma, en komplimang, bara lite uppskattning.

torsdag 4 mars 2010

Favoritkanal!

Min favoritkanal är tv4 fakta. Gillar dokumentärer och förlossningar och läkarserier :). Ikväll ska jag kolla på *Besatt*, vilket handlar om OCD (tvångshandlingar) och ångest. Tycker det är jätteinteresant eftersom jag själv har problem med fobier och ångest. Tvångshandlingar har jag som tur inte, men känner faktiskt många som har. Tror många har det men klarar att leva med dem eftersom de inte begränsar livet.

Vilken är er favoritkanal???

Ensam med barnen hela helgen!

Igår morse åkte Per till Budapest för att spela en pokerturnering. Han vann resan när han spelade en turnering på nätet. Han vann resa till Budapest, fyra nätter på 5 stjärnigt hotell, frukost och middag alla dagar och inköp till turneringen han spelar, vilket var 16 000 kr. 5 dygn blir han borta. Det är första gången på 9 år som vi varit ifrån varandra så länge, så han behöver nog lite semester :). Hoppas hoppas bara på lite prispengar också :).