tisdag 28 december 2010

Shoppa på rean!

Igår var jag, Sabine, Camilla och Lovisa iväg till Vetlanda för att fynda på rean. Oj oj oj vilka fynd vi gjorde, not!!! Skit var det bara som reades ut och till killar var det jättedåligt i de storlekar jag skulle ha. MEN vi kom ändå hem med massa nya kläder som vi köpte till ordinarie pris. Både Sabine och jag kände oss nöjda med våra köp.

Fikade gjorde vi på konditori Cecil, helt fantastiskt konditori. Riktigt proffsigt gjorda kakor och tårtor och väldigt gott. För mig blev det en räkmacka och en chokladtryffel kaka med grädde, suveränt gott (och pris därefter ;) ). Har ni gjort några fynd på rean??

söndag 26 december 2010

Parfym!

Jag har aldrig gillat parfymer. Jag har alltid tyckt att de luktar starkt och har en kvävande doft. Tycker det är obehagligt att gå förbi någon som stinker parfym, så man knappt kan andas. Köpte en parfym till Emmelie i julklapp förra året. Och när jag luktade på den så bara älskade jag doften. Så efter det så har jag börjat lukta på parfymer i affären och sedan kommit på att jag ska samla på parfymer, jättebra idé, eller hur? ;).

Så jag har nu köpt några parfymer som jag gillar (fast inte använder så ofta). Denna parfym här nedan köpte jag utan att lukta på den ens när jag beställde en annan parfym jag skulle ha, på nätet. Köpte grisen i säcken så att säga. MEN vilken TUR.... För jag bara älskar den!! När jag väl ska använda parfym och står och tittar på mina flaskor, och ska välja. Så tar jag i slutändan nästan alltid denna. Detta är alltså min favoritparfym!!!

VILKEN ÄR DIN FAVORITPARFYM??


Filmkväll!

Igår stängde jag in mig i tv-rummet och hade filmkväll alldeles för mig själv, medans Per och William byggde ihop julklapps lego mm. Dessa två filmer var de jag såg och jag är väldigt nöjd över båda. Första filmen en riktig snyftare och den andra en tankeställare om hur människan fungerar i vissa situationer. Båda sevärda tycker jag.





Julafton!

Julafton började stressigt: Gick upp lite sent (kl 10). Gjorde en janssons frestelse och en potatisgratäng. Kl 11 var jag i affären och handlade mat till min mamma, som hon skulle få i julklapp. Sedan iväg till mamma för att lämna maten. Sedan hem igen för att lämna bilen till per och lasta in alla julklappar som skulle till Helen. Därefter tillbaka till mamma för att byta julklappar med syster och familj. Sedan hem och duscha, byta om, sminka mig och fixa håret. Kl 13.00 var jag hos Helen där vi skulle fira julafton, lite uppe i varv kan man säga.

Julafton var toppen med god mat, kalle anka, kan du vissla Johanna och så förstås tomten ;). Tror alla blev nöjda med sina klappar och nöjda med dagen.

Kl 22.00 åkte vi hem för att hitta garagedörrarna på vid gavel och insåg att de stått så hela dagen. Vi har våra inkommande vattenledningar därinne och vattnet hade frusit och vattenmätaren och elementet hade spruckit. Så massa samtal till jouren på gatukontoret och inget vatten under natten. På morgonen kom jouren och bytte vattenmätaren som tur var. Men mycket styr drog det med sig. Men ändå en helt lyckad julafton känns det som.

onsdag 22 december 2010

Fira lite!

Idag ska vi pynta julgranen och dela ut lite paket. Emmelie åker till Norge imorgon så vi tar lite julfirande med henne ikväll. Barnens mormor kommer hit och vi äter lite gott och myser. Det är några år sedan hon firade jul i Norgen nu, så hon längtar nog dit. Hon är verkligen spänd över att få träffa sin nya lilla kusin Casper som blir en månad i jul.

måndag 20 december 2010

Julgodis!

Här nedan kommer bilder på julgodiset jag gjorde igår. Det blev citronkola med vit choklad, maraboufudge, snickers, och ischoklad. Jag gjorde även tryffel med smak av apelsin och rom, som blev fantastiskt god. Men tyvärr så blev den för lös, så den ligger i en form i frysen. Så om man blir sugen så får man gå ner i källaren med en sked och ta en bit ;). Fudgen blev helt fantastisk i konsistensen, kommer nog slinka ner en och annan.







söndag 12 december 2010

Hej igen :)

Jag har inte skrivit något inlägg på 8 månader, men någon är det som tittar in ibland i alla fall :). Ska försöka skriva lite igen, får se hur det går. Det är ganska roligt att gå tillbaka i tiden och kolla vad man skrev förr. Man inser då vad saker förändras både allt som händer runtomkring en, men även hur man utvecklas som person.