lördag 29 januari 2011

Pingisturnering!

Idag åkte vi på Sabines första pingistävling. Hon har tränat i ca två månader i Hultsfreds pingisklubb. Jag är ingen speciell tävlingsmänniska och tycker mest att det viktigaste är att ha roligt. Men shit vad spänd jag var när Sabine spelade sina matcher, hon spelade fem stycken. Kom på mig själv med att spänna hela kroppen medans hon spelade och från att hoppas att hon åtminstone skulle vinna ett set, hoppas att hon skulle vinna en match, till att hoppas på slutspel ;). Skitspännande var det!!!

Jag kan bara säga att jag blev överraskad över hur duktig hon är. Hon gick vidare till semifinal från sitt poolspel på fem spelare och slutade trea av nio spelare. Superstolt mamma (hade varit stolt om hon kommit sist också) var jag. Nu längtar jag efter nästa tävling :), det var såå spännande!!!

onsdag 26 januari 2011

tisdag 25 januari 2011

Toast!

Emmelie och jag har precis varit i Hultsfred och handlat mat i en afär som konkurerar med våra butiker i Målilla. Tyvärr så måste man ibland åka och storhandla där pga ekonomin. Handlar varje dag på Tärnan ändå. När jag kom hem så var jag vrålhungrig så jag fixade till mig en supergod toast.

Detta är favoriten just nu. Riktigt god enligt mitt tycke.

2 skivor vanlig formfranska.
1 skiva skinka.
Lite grann senap
Hackad gul lök
Ananas
Tomat
Herrgårdsost

Vi äger två stycken toastjärn. Men jag gillar inte ytan som blir där i, så jag använder våffeljärnet till att grädda mina toast i.

måndag 24 januari 2011

Mums!

Denna står och puttrar på spisen just nu. I Love IT!!




Banta, inget för mig!!

Alltså, jag är ju världens gottegris. Inte för intet Angelica kallar mig för SvullUlla :). Tre veckor är det nu sedan jag började försöka skärpa till mig. Och hur har det gått? Jo, jag har åtminstone gjort magövningar varje dag, tummen upp för mig. Sedan har jag skärpt mig ca 4 dagar per vecka utan att synda. Sedan har jag syndat som F*N tre dagar. Det enda jag tänker på är att baka smaskiga saker, hela tiden. Men får väl vara glad åt att det åtminstone har gått åt rätt håll i alla fall, sakta men säkert. Minus 1,8 kilo på tre veckor i alla fall. Bara 3,2 kilo kvar........

lördag 22 januari 2011

Sova över!

Ikväll ska Sabine ha tjejkväll med några kompisar och så ska de sova över. De har bäddat i hela tv-rummet och snart så vankas det tacos. De har precis varit iväg och hyrt en film som de ska se och mysa med lite godis och chips.

Jag och William ska smita iväg till mormor och sova över. Vi ska käka pizza och godis och chips. Lite mys framför Fångarna på fortet. Kommer rulla hem imorgon. Per blir den som får stå ut med tjejernas fnitter hela natten :).

fredag 21 januari 2011

Stuga bokad!

Idag har jag bokat en stuga till sommaren på Böda Sand. 7 Nätter ska vi sova där och vi håller alla tummar och tår för att det blir fint väder den veckan vi ska dit. Familjen har bara varit borta några dagar tillsammans som mest, så det här blir den längsta semestern vi varit på. Två sovrum, toalett och kök är det i stugan.
Såhär ser stugan ut som vi ska bo i.....





torsdag 20 januari 2011

Sugen på kakor!!

I nagra dagar har jag varit sugen på att baka dumlekakor med Noblesse på. Så idag gjorde jag slag i saken och de blev fantastiskt goda. De fick högsta betyg av hela familjen och supersnabbt gick det att baka dem. Receptet kommer här.

200 gr margarin
3 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
24 dumlekolor
24 Noblesse

Rör ihop margarin, socker, mjöl och bakpulver till en deg.
Dela upp degen i 24 bitar och rulla dem till bollar och lägg i formar.
Stoppa ner en dumlekola i mitten på varje.
Ställ in i mitten på ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Lägg på en Nobless på varje direkt när de kommer ut ur ugnen så chokladen smälter.
Här nedan ser ni hur mina blev.


måndag 17 januari 2011

Gillar inte att gå upp!

Det handlar alltså inte om vikten utan, jag gillar inte att gå upp ur sängen på morgonen. VILL upp tidigt för att fixa långfrukost och tända ljus och massa mys. Men klarar bara inte att gå upp. Ställer fram klockan hela tiden och kommer inte upp förrän det blir bråttom, att bara klä på sig och åka i princip.

Har insett att jag inte tycker om att gå upp oavsett hur mycket klockan är. Jag tycker det är ungefär lika jobbigt att gå upp klockan halv elva som klockan sju. Jag älskar helt enkelt min säng, det är nog den bästa ägodel jag har :).

lördag 15 januari 2011

Gillar denna!

Filmkväll!

Ikväll har jag, Emmelie och William hyrt film. Per och Sabine är och spelar dart. Williams val blev Tingeling. När han har gått och lagt sig så ska jag och Emmelie titta på de andra två. Helst ville jag ha en drama och en thriller, men vi valde varsin så då blev det två thriller. Tror vi har ganska lika filmsmak :). Hoppas bara William somnar bra ikväll så att vi slipper sitta uppe halva natten ;).







fredag 14 januari 2011

Fredagskväll = Myskväll!

Så var det Fredag igen, veckorna går fort. Ikväll blir det som de flesta Fredagskvällar, myskväll. Jag har precis tänt en brasa i tv- rummet. Emmelie och William är i affären och köper sitt fredagsgodis. Per kommer snart hem från innebandyn och Sabine från Alma. Då blir det tacos. Och senare ikväll blir det lite chips och godis.

Jag ska äta 100 gram chips ikväll. En gång på helgen får jag synda lite så ikväll blir det chips. Har tageit en halvtimmas promenad nyss så att jag bränner lite av fettet ;).

Ha nu en superhärlig helg, alla vänner.....

torsdag 13 januari 2011

Längtar!

Jag känner lycka bara jag tänker på att sitta ute på våren med ansiktet mot solen. Gå barfota i gräset. Ta en promenad i skogen. Plocka mask och åka och meta. Göra utflykter och ta med fika. Sitta i skuggan och läsa en bok. Vad jag LÄNGTAR till våren och sommaren. Tur att vintern finns så att man verkligen uppskattar värmen när den väl kommer.

onsdag 12 januari 2011

1 arbetsdag kvar!

Denna vecka har gått fort. Imorgon är sista arbetsdagen för denna vecka. Det är inte högsäsong precis i cykelbranchen just nu. Inte så många som köper ny cykel när det är sådant här väder. Idag har jag slipat ramar och gjort snabbkopplingar och lite annat småpill. Tur att man har lite att förbereda innan ruschen börjar.

I vanliga fall så brukar man längta till helgen, men jag längtar till Måndagar. För det är då jag ska väga mig och se om det hänt något. Skönt att både se fram emot helg OCH Måndagar ;).

måndag 10 januari 2011

1 vecka!

Nu har jag varit med i viktklubb i en vecka. Det innebär att jag räknar kalorier på det jag äter. Jag får äta 1446 kalorier per dag och sedan får jag äta för det jag motionerar. Denna vecka har jag inte tränat något eftersom jag har en seg förkylning som inte vill bli riktigt bra. Så idag var det invägning och vågen visade -1,1 kg. Supernöjd är jag eftersom jag räknat med att gå ner 0,5 kilo i veckan. Tjohoo!!

fredag 7 januari 2011

Bebisbilder på William!

Tänk att denna lilla skrutt snart fyller 5 år :)



Bambi på hal is!

Idag har det varit en superfin dag. Solsken och varmt och skönt. Per, jag, William och Ante åkte till skridskobanan på förmiddagen och åkte lite skridskor. Jag har bara åkt skridskor en eller två ggr som vuxen, så jag klarade knappt att ta mig ut på isen själv. Som tur var så har jag en gentleman till son som kom fram till mig och frågade om han skulle hålla mig i handen :). Jag tog tacksamt emot hans hjälp, fast han bara är 90 cm hög.

Efter ett tag så tog jag mig i alla fall framåt och kände mig jättestolt. Då kommer William fram till mig och klappar mig på benet och säger.
- vad duktig du är mamma!
- Du har ju lärt dig!!
Han är snäll min son..

När vi skulle åka hem så var jag den som var sist ifrån isen och innan jag gick av så ropade jag till William.
- Titta jag kan ju nu!
- Vad snäll du var som lärde mig.
William blev stolt och sa
- Jag ville ju att du skulle veta hur man gjorde.

Tur man har barn som kan lära en......

onsdag 5 januari 2011

Rosor!

Sabines ros hon fick på skolavslutningen...





Kärlek!

Shit vad jag älskar mina barn!!!!! Emmelie är hemma från Norge och det är såå skönt att hon är hemma igen. Jag är så fylld av kärlek till mina barn att jag ibland inte vet vart jag ska ta vägen. Denna lyckokänsla i magen som bara bubblar. Jag brukar tacka en högre makt för att just jag fick dessa underbara barn och jag brukar även säga till dem att jag är tacksam och lycklig för att de kom just till oss. Ibland kan de göra en galen, men för det mesta är de bara kärlek....

måndag 3 januari 2011

Positivt tänkande!

Vill verkligen försöka tänka positivt, men denna dagen har varit tung. Har varit förkyld i 4 månader nu med 6 dagar utan symptom. Just nu är det värre igen. Det gör skitont i bakhuvudet så fort jag hostar och lock för örat och allmänt hängig. Samtidigt så var det första jobbardagen efter 25 dagar ledigt, vilket blir en omställning.

Mens såklart också till råga på allt och så har jag börjat min sockeravvänjning idag. Har gått med i viktklubb, för att kunna hålla koll på vad jag äter och hur mycket kalorier det blir. Ska försöka gå ner 5 kilo på nio veckor. Brukar ha svårt att hålla mig ifrån allt onyttigt så det blir en utmaning. Har gått upp tio kilo på ca 7 år, så fem av dem vill jag ha kvar :).

lördag 1 januari 2011

GOTT NYTT ÅR!

Tänker aktivt försöka göra 2011 till ett skitbra år. Allt kan man inte påverka som sjukdom eller dödsfall, men det mesta kan man faktiskt påverka själv.

Hade n supertrevlig nyårskväll tillsammans med Camilla och Andreas och deras barn. Man kan väl säga att vi inte gick därifrån hungriga ;). Vi åt lite plockmat. Bakad potatis med ishavsröra och kräftröra, tacopaj och bacon och purjolökspaj, kycklingklubbor, rostat bröd med räkröra, snittar med kyckling och bacon, tunnbröd med färskost och rostbiff, avokado med räkor, oliver, fetaost, ölkorv mm. Till efterrätt så blev det cheesecake med en god fruktsallad till. Och chips och godis och läsk.

Vi spelade spel och kort och gick inte hem förrän kl halv tre. Så det blev allt lite sovmorgon idag. William vaknade inte förrän tjugo i ett ;). Nu ska jag äta lite frukost, vilket blir cheesecake från igår ;). Önskar alla fina människor ett lyckligt 2011!!!