måndag 28 februari 2011

Riktig slappdag!

Är hemma med en sjuk Sabine idag, så dagen har varit superlugn. Hon fick feber i Lördagskväll och har det fortfarande. Emmelie har haft feber i 9 dagar, så jag hoppas att det ger med sig snart.Mycket konstiga sjukor som går just nu. Väntar på att Per ska komma hem från jobbet så jag kan gå hemifrån en liten sväng, innan han ska på övning. Kanske en kopp kaffe hemma hos mamma ;). Imorgon är det fotokurs igen och på Onsdag meditation, så jag har lite roligt att se fram emot i veckan.

onsdag 23 februari 2011

Någon som vill skänka mig lite pengar!

;)

Jag skulle vilja göra om lite här hemma. Jag vill sätta fondtapet i sovrummet och måla resten vitt. Jag skulle vilja slå ut väggen mellan kök och matrum och göra ett stort kök. Jag skulle vilja byta golv i hallen och tapetsera om. Jag vill göra ett badrum i källaren med bubbelbad och bastu. Lägga klinkers på golvet i källaren. Byta fönster. Så kan jag säkert komma på lite till.

Så vill ni vara vänliga och sätta in lite pengar på Swedbank
kontonummer 8169-5 ****** ;)

tisdag 22 februari 2011

Fotokurs!

Ikväll börjar fotokursen som jag och Emmelie ska gå på. Tio gånger håller den på och det ska bli jättespännande. Emmelie köpte sig precis en systemkamera så det är ju toppen att bara hon och jag kan göra något tillsammans. Vi får väl se sen om läxan vi får hamnar här på bloggen ;)

måndag 21 februari 2011

Saknar!!

Just nu känner jag en saknad efter gamla vänner som flyttat och som jag inte har så mycket kontakt med längre. Många fina minnen finns det och känslan finns kvar i mitt hjärta. Jag önskar bara att våra liv följts åt lite längre, eller kanske för alltid.

Saknar...

söndag 20 februari 2011

Helgen!

Min helg börjar redan på Torsdagskvällen eftersom jag är ledig fredagar ;). Hyrde mig tre filmer i Torsdags, för 99 kronor och så får man ha dem i tre dygn, vilket är toppen. Så jag kollade på en film varje kväll :).

Vi brukar alltid äta lite gott på fredagen efter att Per kommit hem från innebandyn. I Fredags så blev jag bara såå sugen på chili con carne, så det fick det bli som fredagsmys mat ;).

Igår hade vi sovmorgon som vanligt på helgen, gick inte upp förrän vid tio. Sedan gick jag hem till mamma och tog en kaffe och bakelse och Per och William åkte en sväng till Hagadal. På eftermiddagen så åkte vi ner till Berga till min bror cidde och spelade lite poker. William ville inte följa med hem så han stannade kvar över natten. Hungriga som vi var så köpte vi med oss pizza hem och kollade på Melodifestivalen.

Sovmorgon idag också, tio vaknade vi. Kaffe hos mamma idag igen och sedan kom Willemannen hem. Sabine var med på "Himlafesten" i kyrkan, så hela familjen begav sig dit i eftermiddags. Färgade håret på syrran och sen var det kväller. Förstår inte varför helgerna går så himla snabbt......

torsdag 17 februari 2011

Meditation!

Igår började meditationsgruppen igen, vilket känns härligt. Jag har inte mediterat alls sedan uppehållet började, och det kändes. Nu ska jag ta mig i kragen och meditera minst 10 minuter varje dag.


tisdag 15 februari 2011

Dag 8 Något som får mig att må bra!

På denna fråga skulle man kunna svara, mina barn, att få vara frisk bla bla bla.

Men nu tänker jag vara egoistisk och svara på vad JAG i min egen egoistiska värld mår bra av.

Jag mår bra av att ligga i sängen en hel dag och läsa en bra bok.

Jag mår bra av att åka till en restaurang och äta god mat och efterrätt såklart :)

Jag mår bra av att göra roliga saker med mina vänner.

Jag mår bra av att bara få vara ensam.

Jag tycker det är viktigt att jag bara får vara mig själv ibland. Man har en MASSA roller i livet. Dotter, fru, mamma, vän, arbetskamrat mm mm. Jag tror inte det är många människor som verkligen känner sitt egna innersta jag. Vem är Ulrica???? Det är mitt mål i livet, att finna mig själv!!!!

måndag 14 februari 2011

Dag 7 Mina syskon!

Jag har fyra syskon varav tre i livet.

Lasse är äldst, 18 år äldre än mig. Han fick barn 5 månader efter att jag föddes. Så vi har aldrig bott i samma hus. Eftersom vi inte vuxit upp tillsammans så känns det inte som att vi har så bra syskonrelation. Camilla däremot som är hans dotter står mig väldigt nära.

Eva, näst äldst, 17 år äldre än mig. Eva fick barn 14 månader efter att jag föddes och vi har heller aldrig bott tillsammans. Däremot så tillbringade jag mycket tid hemma hos henne när jag var liten. Hennes dotter Pernilla och jag hade fantastiskt roligt tillsammans, hemma hos dem när vi var små. Det är därifrån jag har mina finaste minnen. Tyvärr så fick hon inte leva så länge som vi hade önskat. Hon dog plötsligt 52 år gammal för snart 5 månader sedan.

Cidde kommer sen, 14 år äldre än mig. Vi bodde tillsammans under mina första år och sedan från och till några gånger tror jag. Har inte så mycket minnen av den tiden hemma. Cidde var alltid den som försökte hjälpa mig så gott han kunde. Han gav mig pengar och jag fick komma hem till honom och sova över när jag blev lite äldre. Jag gillade verkligen den tiden hemma hos cidde och Elinor innan jag blev vuxen :).

Monica, 6 år äldre än mig. Hon försökte skydda mig så gott hon kunde när vi var små. En extramamma. Hon står mig väldigt nära. Jag var 12 år när hon fick sitt första barn som jag låtsades att jag var storasyster till. Jag tillbringade mycket tid hemma hos henne när jag var tonåring och när Emmelie var liten. Sedan pratade vi inte med varandra på några år. Som tur var så hittade vi tillbaka till varandra igen för några år sedan och nu träffas vi nästan varje dag.

söndag 13 februari 2011

Mario!

När jag köpte super Mario till wii så tyckte jag det var hutlösa pengar för ett tv-spel. Men jag måste säga att det var väl investerade pengar. William och Per har spelat många många timmar och gått igenom hela spelet flera gånger om. Enda nackdelen är att jag får skälla på dem lite ibland när de är mitt uppe i spelet och tror att det gäller liv och död på riktigt. Det kan gå hett till när någon råkar putta ner den andre ;). Själv så har jag inte spelat så många gånger. Jag har inte den rätta vinnarinstinkten....

Dag 6 Något jag ångrar!

Det finns faktiskt inte så mycket i mitt liv som jag ångrar, vilket är skönt. Ibland när man ångrar sig, så går det ju att rätta till det efteråt. Men det som jag ångrar och som inte går att rätta till är att jag inte pratade ut med min pappa innan han dog. Och en sak till som jag ångrar och inte kan göra något åt är att jag inte tillbringade mer tid med min syster innan hon dog.

Det är så lätt att bara leva och inte reflektera över hur man är mot andra, och vilka personer som är viktiga i ens liv. Man kanske ger så mycket energi till fel personer och fel saker, att man inte ger de man älskar mest, så mycket. Man tar de närmaste för givna och skjuter upp vissa saker till senare. Men en dag kan det vara försent, för vi lever inte för evigt.

fredag 11 februari 2011

Dag 5 Vad har jag i min väska?

Jag använder nästan aldrig väska utan trycker ner allt i jackfickorna. Men om jag använder väska så har jag däri.
Mobil
Nässpray
Småpengar
Massa lösa kvitton
Panodil

Tror nog inte jag har så mycket mer i väskan faktiskt.

Nygammal hobby!

Detta broderi fick jag hem för några dagar sedan. Så nu har jag suttit två kvällar i rad och broderat. Ingen tv och ingen dator. Faktiskt väldigt rofyllt och skönt. Jag har tidigare bara broderat 1 tavla så jag har ingen stor broderivana. Den här tavlan innehåller 43 färger så det är ett himla räknande. Kommer antagligen ta en evighet innan den är färdig. Och kanske kommer den aldrig bli klar, eftersom risken finns att jag tröttnar på den, vilket inte skulle vara så konstigt när det gäller mig ;).


torsdag 10 februari 2011

Dag 4 Min bästa vän!

Jag tycker egentligen inte om att jämföra mina kompisar med varandra eftersom jag har många fina kompisar som jag verkligen gillar och litar på.

MEN det finns en vän som ligger mig närmast om hjärtat.

Camilla Karlström, du har kännt mig i nästan hela mitt liv ( kanske inte är så konstigt ;) ). Du finns alltid där och stöttar mig när jag behöver det. Du är den första jag ringer om det hänt något och du är den jag litar mest på. Du är en helt underbart god och fin människa med ett stort hjärta och de som inte lärt känna dig har verkligen gått miste om något i deras liv.

Jag tycker du är en helt underbar mamma, den bästa jag känner. Dina barn kan vara lyckliga som fått dig och Andreas som föräldrar, ni är toppen!!! Jag beundrar dig för din styrka och kämparglöd, du ger inte upp. Jag hoppas du vet hur mycket du betyder för mig och jag är ledsen över att jag inte visar det så ofta. Man ska inte ta sina vänner för givet.

Tack för att du finns!!!!

tisdag 8 februari 2011

Dag 3 Mina föräldrar!

Här skulle jag önska att jag kunde skriva att mina föräldrar har gett mig en bra start i livet och den trygghet och kärlek jag behövde.

Men så ser sanningen inte ut.

Min pappa var femtio år när jag föddes och jag var 18 år när han dog.
Mamma och pappa skiljdes när jag var ca 3 år och tack och lov för det, så att jag slapp uppleva de bråk och misshandel som mina syskon fick leva med. Min pappa var alkoholist och var oftast inte i det bästa skicket om man säger så. Jag skämdes när han kom full till mina skolavslutningar, men ändå glad för han var den enda som kom.

Mycket ångest var förknippad med min pappa när jag var liten, då jag bad om att han inte skulle dricka när jag sov över, vilket han lovade. Men löftet betydde aldrig något då han var full vid läggdags. Många löften bröts kan man säga vilket har medfört att jag även som vuxen kan bli väldigt ledsen när saker inte blir som det är tänkt.

Jag har även fina minnen med min pappa, tex när vi åkte tåg till min syster i Mariannelund. När jag fick åka på stången på hans cykel. När vi satt och spelade kort. När vi åkte till sjön och badade. När jag stolt ropade på pappa för att visa att jag kunde doppa huvudet i badkaret.

Tyvärr så var jag väldigt arg och bitter på min pappa när jag var 18 år och ville inte träffa honom. Pappa dog innan jag kom över mina känslor och jag önskar att jag hade fått säga att jag älskade honom trots allt. Jag inser idag att han var sjuk och att det inte var någon mening med att han sårade mig.

Min mamma var 40 år när jag föddes. Jag var ett sladdbarn som inte var önskat fick jag höra i fyllan. Min mamma har social fobi och har inte varit ute i samhället sedan innan jag föddes. Vilket medförde att hon aldrig varit med på mina skolavslutningar, föräldramöten, konfirmation eller mina barns dop. Min mamma hade en svår barndom och ett svårt äktenskap som format henne och detta resulterade i att hon inte engagerade sig i mig varken med lek eller sagor eller kärlek. Vi levde ett väldigt ensamt liv. Tyvärr så kan jag inte hitta några fina minnen från min barndom där min mamma var med.

Nu idag så träffar jag min mamma varje dag. Vi dricker kaffe och spelar kort tillsammans. Hon tar sig tid med mina barn och spelar spel med dem och kramar dem. Jag vet att min mamma önskar att allt hade varit annorlunda och hon skulle säkert vilja vrida tillbaka tiden. Jag 'älskar min mamma...

Jag är inte längre bitter över min barndom eller mina föräldrar. Jag har lärt mig så otroligt mycket som andra människor kanske inte får tillfälle att göra. Jag har lärt mig att vara ödmjuk och sympatisk. Jag har lärt mig att försöka se allting från två olika håll, det finns inte bara en sanning. Men det viktigaste jag har lärt mig är att inte göra som mina föräldrar gjorde. Det är du själv som bestämmer över ditt liv och dina handlingar. Om du gör fel, erkänn det och be om förlåtelse.

söndag 6 februari 2011

Dag 2 vad har jag ätit idag?

Frukost, 1 äpple och två smörgåsrån.
Mellis, 1 banan.
Fika, tre kakor.
Middag, spagetti och köttfärssås.
Kvällsmat, vet jag inte än vad det blir. Säkert en macka.

Ingen interesant ätardag precis :)

Nässpray!

Har blivit tokförkyld och vaknat massor med gånger med täppt näsa. Letar runt i sängen för att hitta nässpray. Hittar fyra flaskor och alla är nästan slut. Jag sitter upp i sängen och blundar (för jag är så trött) och provar den ena efter den andra och det kommer bara någon droppe. Såhär höll jag på fyra gånger inatt.

Men inatt var jag alldeles för trött för att gå upp och göra det som jag brukar när jag blir desperat. Då tar jag en kniv och bänder upp metallen så att flaskan går att öppna och häller de sista dropparna på en sked och häller in i näsan.

Beroende? Japp, har använt näspray i 20 år nästan varje dag. Ett nytt nässpray är i allafall inhandlat till natten....

lördag 5 februari 2011

Dag 1 Min första kärlek!

Emil, hette han. Min allra första kärlek. Jag var nio år och han var tio :). Han var en av de populära och jag var en av de mobbade. Kunde nog bara sluta på ett sätt. En dag kom HAN fram till mig tillsammans med sin kompis Lars och frågade.

- Vill du va ihop med mig?
Och jag tittade på honom och tänkte att detta kan inte vara sant. Men jag svarade.
- Ja!!!
Och han sa..
- Men jag vill inte va ihop med dig.
Och sedan skrattade de och gick.

Emil flyttade inte lång efter detta.

fredag 4 februari 2011

Blogglista!

Tänker köra en blogglista, bra när man lever ett tråkigt liv utan särskilt stora händelser :)

Dag 1 Min första kärlek!
Dag 2 Vad åt du idag?
Dag 3 Mina föräldrar.
Dag 4 Min bästa vän.
Dag 5 Vad har jag i min väska.
Dag 6 Något jag ångrar.
Dag 7 Mina syskon.
Dag 8 Något som får mig att må bra.
Dag 9 Något som får mig att bli ledsen.
Dag 10 Mina rädslor.
Dag 11 Denna vecka.
Dag 12 Min tro.
Dag 13 Mitt favoritminne från barndomen.
Dag 14 Någon jag saknar.

Börjar med dag 1 imorgon eftersom jag snart får besök av finfina vänner :)

torsdag 3 februari 2011

Vem är jag???

Jag är en känslomänniska...

Jag kan vara en riktig surkart (ogillar verkligen den sidan)

Älskar verkligen min Iphone :)

Jag gillar inte musik så mycket men ÄLSKAR böcker..

Jag prenummererar på tidningen Nära..

Jag är inte vaccinerad mot svininfluensan...

Jag tror på spöken och andar, tror på ett nytt liv efter detta.

Jag är en riktig fegis när det gäller nya saker och att inte ha kontroll...

Fick mitt första barn när jag var 19 år (Emmelie)

Jag har aldrig opererats...

Panikångest är det värsta jag vet, utstår hellre fysisk smärta.

Jag är rädd för att vara rädd...

onsdag 2 februari 2011

tisdag 1 februari 2011