tisdag 31 januari 2012

Soft dag!

Hade min första och enda lektion för dagen klockan halv tio då jag hade prov i samhällskunskap. Blev ett MVG på provet men nästa vecka är det dags för nästa prov. Lurade upp fina Petra till Hultsfred och vi tog en lunch på kinan, friterad kyckling med sötsur sås blev det. Sparade inte på kalorierna idag utan köpte med oss semlor hem som vi smaskade i oss :). När Petra åkt hem så kröp jag ner i sängen och sov en stund och när jag vaknade fixade Per hamburgare och bröd till oss som vi smaskade i oss. Resten av eftermiddagen och kvällen har gått i samma slappa stil, bara softat framför datorn och spelat lite spel med William. Riktigt nice dag!!!

måndag 30 januari 2012

Mys!

Krupit ner i sängen, kollar tv. Mysigt med tända ljus!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Lite kläder!

Dessa kläder från Ellos är kommer snart hem till mig. Har inget att ta på mig eftersom jag gått upp i vikt. Blev tvungen att nödbeställa :). Lite färglöst ser jag nu ;)






Fika!

Kaffe och semla hemma hos mamma.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 29 januari 2012

Mat på ikea!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Ikea kalmar here we come









lördag 28 januari 2012

Gino!

 När William och Sabine var hos helen och spelade paketspelet så fixade jag och Emelie ihop Gino. Jordgubbar, banan, kiwi och burkpäron. Över det riven vit choklad och sedan in i ugnen. Vaniljglass blev det till detta. Supergott!!

Klockan är tio på kvällen och William tittar på Askungen och leker samtidigt. Han är en riktig nattuggla precis som sin mamma. Antar att vi kommer sova till halv elva imorgon också. Det blir segt att gå till dagis på måndag för lillfisen men vi njuter av livet medans vi lever.

Stress!


På grund av att jag hämtade Emmelie vid halv två inatt och inte kom isäng förrän tre och William inte somnade förrän klockan 00.00 så vaknade vi med ett ryck klockan halv elva i förmiddags. Kalasdags klockan tolv i simhallen stod på schemat så det var bara att hoppa upp och åka iväg och handla presenterna. Lämna av W på kalaset och sen köra hem igen.

 Så när jag kom hem smällde jag i mig en tallrik med jordgubbar med mjölk, för någon frukost hade inte hunnits med i farten.









Skitkallt var det härhemma också eftersom vi inte haft någon värme i elementen sen sent i går kväll. Så hugga lite ved inför eldningen.

 Tända upp i pannan är inge kul, tidskrävande och tråkigt tycker jag som just nu saknar min sambo som är i Stockholm :)
Mellan allt spring upp och ner för källartrappen så gjorde jag även lite samhällskunskapsläxa. Samtidigt som jag skrek till mina barn att de fick ta en panpizza så länge eftersom jag inte hann laga mat just nu.

Fina tulpaner som jag köpte igår och som pryder vårt köksbord. Nu är det snart dags att hämta William från kalaset och sedan laga lite middag. So long!!

fredag 27 januari 2012

Myskväll!

De här filmerna har vi hyrt till ikväll. Så nu har vi lite soffmys!!






Åhh!!

Skönt med frisk luft!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 26 januari 2012

Från i sommras!

En bild på Per och mig från i sommras som jag snott ifrån Emmelies pappas facebookalbum ;)

onsdag 25 januari 2012

Hemligt!

Denna dag vill ingen veta vad jag har gjort. Jag kan ge lite ledtrådar... Säng, toalett, hink, handsprit, proviva. Så nu är man i karantän tills på fredag gahh.

tisdag 24 januari 2012

Tråkig!!

Just dessa dagar har jag en depperiod och tycker jag lever ett så tråkigt liv att jag inte orkar blogga om det ens. Samma varje dag känns det som. Såå vi får väl hoppas att glädjen kommer tillbaka snart med ljuset och den annalkande våren och att jag orkar ta tag i mitt liv och göra det glädjefyllt.. Kram på er!!

måndag 16 januari 2012

Första Måndagen avklarad!

Måndagar är längsta dagen i skolan. Jag åker upp vid 8.00 och sutar 16.20, en lååång dag. Som tur är så blir det mjukstart denna vecka då jag slutade redan klockan 14.00 eftersom psykologin inte börjar förrän nästa vecka. Eftermiddagen har varit lugn. William följde med en kompis hem så jag lagade mat, läste och sov en stund på eftermiddagen. Tror nog att William är trött idag då det varit fullt upp hela dagen. Sabine gick hem tidigare från skolan idag för att hon inte kände sig pigg. Nu börjar hon få feber så det blir att vara hemma för henne imorgon. Nu är det sänghäng som gäller för mig eftersom jag måste läsa ut en bok tills på onsdag då lånetiden går ut :)

söndag 15 januari 2012

Min träningsvecka!!

Denna vecka har jag verkligen tagit tag i träningen, men det har inte gått bra med att hålla sig borta från onyttigheter. Jag har bestämt mig för att lägga energi på träningen nu i början och ta det andra sedan.
Min träningsvecka har sett ut såhär.

Måndag: 45 minuter crosstrainer
Tisdag: 30 minuter crosstrainer
Onsdag: Vila
Tordag: 75 minuters pass Pump i hagadal
Fredag: 9,5 km promenad
Lördag: Vila
Söndag: 60 minuter styrketräning

Sömntuta!!

Får man verkligen sova såhär skönt klockan tio på morgonen :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 12 januari 2012

Snart sova!

Men innan jag sover blir det lite läsning i denna bok som jag måste lämna tillbaka inom en vecka. Godnatt!!!



Mums!

Efter ett träningspass med pump, kvällsmat och en dusch så sitter det fint med en kopp varm choklad.. - Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 januari 2012

Upprop!

Idag har jag varit i skolan på upprop och fått mitt nya schema. Så imorgon drar det igång igen med plugg :). Sex ämnen ska jag läsa och bli färdig med dena termin, superkul!!! Kommer ha lektioner varje dag denna termin och tre av dagarna kommer jag bara ha en lektion, vilket suger!! Men men, det är väl inget att gnälla över :).

tisdag 10 januari 2012

Bingo!!

Sabine är förbannad för att hon inte får bingo :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Bortskämd!!

Emelie och Sabine är i skolan och William på allmän förskola. Jag har inte upprop förrän imorgon så idag ligger jag i soffan och kollar på film som jag hyrt och bara myser :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tre inlägg!

Idag har jag försökt posta tre inlägg med foton men det funkar inte. Blir galen på mobilbloggningen. Nu ger jag upp för idag. Godnatt på er!!

måndag 9 januari 2012

Pappa!

Pappa dog plötsligt när jag var 18 år och gravid i tredje månaden med Emelie. Nu är jag 36 år och har levt halva mitt liv utan min pappa. Sorgligt ja, smärtsamt sådär. Jag hatade min pappa precis innan och när han dog. Hat är ett starkt ord men det var det ordet jag använde då. Jag var arg och ledsen och kände mig övergiven. Löften han gav blev hela tiden aldrig av. Födelsedagar blev alltid bortglömda. Flaskan kom alltid före hans egna barn. Rädslan varje gång man sov över för hur full han skulle bli denna gång. Det var allt detta plus mycket annat som fick mig att hata fast jag egentligen bara kände mig övergiven och inte värd att älskas. Vem kan älska mig, om inte ens mina föräldrar kan det? Har jag något värde överhuvudtaget i denna värld eller är man så hemsk att ingen klarar av att se mig? Jag hade mycket jobbiga känslor. När pappa dog var det försent att förklara och få bekräftelse. Det var bara att leva med skuldkänslor över "hatet" blandat med en overklighet.

Nu 18 år senare så kan jag se de fina sakerna med min pappa, de som var dolda av ilskan då. När jag fick åka på stången på hans cykel, När han var full och grät och berättade om mina första ord, när vi satt i hans kök och spelade kort, När jag ropade på honom när jag badade och han skulle titta när jag dök, när jag härmade honom och drack kaffe på ett fat med en sockerbit i munnen. Den saknad jag känner nu, är inte över en förlorad barndom, utan efter att få säga till min pappa att jag vet att han älskade mig. Att jag vet att han inte gjorde dessa saker med sin själs vilja, utan pga av sjukdomen alkoholism. Nu saknar jag honom mer än någonsin, nu när jag börjat förstå. Men nu är det försent.
Ett halvt liv har gått......

Min dag!

Vaknade klockan 07.15 och märkte att Per inte hade kommit hem från jobbet och undrade vart han hade tagit vägen ( han jobbade 19.40-06.00). Kom direkt på tanken att det kanske gått larm (han är brandman också) och det hade det, vårt Konsum hade brunnit ner. Somnade om och vaknade halv elva så då satte jag fart och började elda och städa och handla frukost och fixade frukosten. Sedan tog syster och jag en liten minipromenad. Kaffe och kortspel hos mamma blev det som vanligt när jag är ledig. När jag kom hem blev det matlagning, kalops stod på menyn och medans den puttrade så städade jag ut julen ut tvrummet. Efter maten så blev det 40 minuter på crosstrainern och därefter invägning med kompisar. Jag och tre kompisar ska tillsammans väga oss varje vecka eftersom vi ska gå ner några kilon. 0,7 kilo hade jag gått ner denna vecka och det är jag nöjd över därför att jag är sådan som går upp sakta och ner sakta. Nu är det kväller och snart dags att få barnen i säng inför den första skoldagen imorgon. Det blir nog inte helt lätt eftersom vi vänt på dygnet. Kram!!

söndag 8 januari 2012

Ullared!

Idag åkte jag och Sabine och shoppade på Gekås. Sex timmar i bilen och fyra timmars shopping, man blir rätt trött. När vi gick upp på övervåningen till restaurangen så kunde man tro att man hade hamnat på IKEA, snacka om att kopiera. Barnportion med dricka och glass kostade 19 kronor och maten smakade som IKEAMAT. Men toppenbra tycker jag att man kan gå och äta mitt i shoppingen utan att behöva lämna affären. Nu trött och parkerat mig i sängen, luktar gott nu när jag använt min nya inhandlade hårinpackning och rollon ;).






- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 7 januari 2012

Längtar!!

Nu vill jag att tiden ska gå fort till onsdag då jag får reda på vårens schema. Längtar verkligen till att terminen kommer igång och jag kan planera in min träning mellan lektionerna. I vår ska jag läsa Historia A, Psykologi B, Naturvetenskap A och Samhällskunskap B. Sedan har jag 100 poäng till som jag måste bestämma vad jag ska läsa. Känns superskönt att längta efter skolan för det gjorde jag aldrig förr ;)

torsdag 5 januari 2012

Ingen lust!

Har inte haft någon lust att blogga på sistone men försöker väl igen :)
På söndag har jag tänkt åka med två av mina barn till Ullared och shoppa lite. Det som jag vet att jag skulle vilja ha är...
* En elvisp
* Nytt middagsporslin
* Strumpor
* Dukar
* Och säkert lite annat smått och gott

Hoppas nu att väder och hälsogudarna är med oss så att inget sätter käpparna i hjulen.

Ha det gott!!!!