torsdag 31 maj 2012

Gott!

Baguette med mixad avokado, tomat vitlök. Nötter och rökt makrill. Riktigt gott!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 30 maj 2012

Första boken utläst!

292 sidor. Betyg 2,5 av 5 möjliga. - Posted using BlogPress from my iPhone

Ni skulle sett mig!

Att jag har ett beroende det vet jag allt, men inatt kanske det gick lite över gränsen ;). Jag satt och surfade och klockan blev mycket. Klockan 02.00 bestämde jag mig för att gå och lägga mig, men att lägga mig utan mitt kära nässpray det går inte. Har det alltid under kudden och till min fasa så vände jag ut och in på sängkläder och madrasser utan att hitta det. Kom då på att när jag dammsög under sängen igår så kom det fram en massa grejor och däribland ett nässpray som jag trodde var tomt, så jag slängde det i soporna och dem hade Per varit ute och slängt i soptunnan. Slängde på mig morgonrock och tofflor och pannlampa och går ut till soptunnan mitt i natten. Öppnar locket och kikar ner. Nyss tömning så det ligger påsar långt ner. Jag tar en pinne och fiskar upp en påse och sätter mig på huk och börja rota igenom soppåsen i jakt på nässprayet jag inte kan leva utan. Stanken, blää, men vad gör man inte när man är desperat. Hittar det inte utan får lägga ner påsen igen. Går in och letar i ALLA skåp och lådor efter ett gammalt nässpray som det kanske finns något lite på botten i, så att jag kanske kan skära upp den och hälla ut på en sked, för att sedan hälla i näsan (en väl beprövad metod). Men nej helt tomt på nässpraysflaskor i detta hus. Klockan är halv tre och jag väcker Emelie för att höra om hon har någon flaska på sitt rum, men nej. Så klockan kvart i tre sitter jag än en gång ute vid soptunnan och letar i en annan påse. Men till min förtvivlan så finns det inget där heller. Jag får inse att jag denna natt får tillbringa natten med täppt näsa. Så klockan halv fyra lyckades jag somna. Ni förstår säkert att jag inhandlat ett nytt idag så att jag ska slippa rota i sopor igen ;).

tisdag 29 maj 2012

Sibylla!

Mumsigt tycker mamma och son.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 28 maj 2012

Böcker!

Eftersom jag ska vara ledig länge ska jag hinna med att läsa massa böcker. Tänkte faktiskt jag skulle räkna hur många jag hinner med under sommaren och hur många sidor jag läst, älskar statistik ;). Jag är snart klar med min första bok sedan i Torsdags, sedan har jag fler som ligger och väntar på att bli lästa :).

Sjön!

Jag och william, alldeles ensamma vid sjön.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 27 maj 2012

Kvällsgott!

Frukt och smält choklad, riktigt mumsigt..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Supertrevlig lördagskväll!

Igårkväll åkte vi till fina vänner och där käkade vi grillat och potatisgratäng, supernice. Vi spelade även ett kortspel som heter phase 10, jag gillar verkligen kortspel. Efter detta slog vi oss ner i soffan och kollade på röstningen på melodifestivalen, och visst var det utklassing :). Så nu blir det att försöka få tag på biljeter till finalen i Sverige nästa år, har en känsla av att de kommer ta slut fort. Vi har nämligen lovat Emelie i flera år att om den kommer till Sverige så ska vi gå på den, det löftet måste hållas. Vi kom hem närmare 01.00 och vid 06.00 skulle Sabine åka till Ullared med en kompis. Kan tippa på att hon lär vara väldigt trött ikväll :). Per och jag somnade inte förrän efter 03.00 så idag blev det sovmorgon och vi gick inte upp ur sängen förrän vid 11.30, tur att alla våra barn är lika sina föräldrar då ;). Hoppas ni alla haft en underbar helg och kommer få en lika underbar vecka. Kram!

lördag 26 maj 2012

Gästbloggning

Hejsan. Nu gästbloggar jag på mammas mobil. Idag har vi grillat , spelat spel , kollat på Eurovision song contest och myst med söta kattungar :D








// Sabine :) - Posted using BlogPress from my iPhone

Tip top!

Min mamma bjuder mig och william på glass när vi kommer och hälsar på.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 25 maj 2012

Härliga sommar!!!!

Njuter verkligen av värmen och alla fina blommor och allt det gröna.




torsdag 24 maj 2012

Sista lektionen!

Idag har jag haft min sista lektion för den här terminen, känns lite konstigt faktiskt. Imorgon har vi avslutning och ska äta tårta, William ska följa med mig då. Innan jag gick hem idag gick jag in på biblioteket för att låna lite böcker. När jag stod där med tre böcker i famnen och kollade på en fjärde fick jag hejda mig. Kanske inte hinner läsa ut fyra på en månad :). Det finns såå mycket som jag vill läsa att jag inte kommer hinna ens om jag lever till nittio. Jag vet vad jag kommer ägna mycket tid åt denna sommar :).

onsdag 23 maj 2012

Spelkväll!

Vi avslutade dagen med lite spelmys på altanen. Härligt när man kan sitta ute och mysa.





- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 maj 2012

Trött!

Gjort mitt prov, spelat kort, legat i sängen ätit mat, snabbvisit hos kompis, en sväng med kameran. Så har min dag sett ut, inget spännande inte.






måndag 21 maj 2012

Sällskapsspel!

Dessa två sällskapsspel är nu på väg hem hit. Beställde ett till men är inte säker på vilket det var :). Tycker det är skitkul att spela nya spel och har tänkt att familjen ska börja spela lite mer spel tillsammans.


Underbart väder!

Vilken härligt varm dag det varit. Jag har hunnit med massor men ändå hunnit njuta av värmen. Pluggat till historiaprovet som jag har imorgon och naturkunskapsprovet jag har på onsdag. Städat, tagit ut bäddmadrassen och piskat den och bäddat rent i sängen. Solat lite grann, duschat och nu bara slapp och plugg. William har varit ute och lekt hela dagen och ska snart ropas in. Vi bor ju toppen som har baksidan mot en lekpark, så han har stora ytor att leka på. Tänk vilken skillnad mot vintern då man måste ta på sig ton med kläder och man mest sitter inne. Älskar verkligen vår och sommar.

lördag 19 maj 2012

Williams födelsedag!

Dagen började såklart med lite paketöppning. När man fyller 6 år så orkar man inte vänta hela dagen på att få paket :).

En större cykel var något som behövdes nu när man har blivit så stor. Toppen tycker jag när man kan köpa en begagnad för ett bra pris.

Tårtan hade William valt motiv till. Då är det ju toppen att man har en sån duktig vän som Angelica som kan baka både fina och goda tårtor.

Blåsa ljusen är ett måste så att man får önska sig något. Tyvärr slocknade inte alla på ett blås. Släkten var såklart här och grattade så det blev stort tårtkalas.

Vår sötnos hade önskat sig att bowla med familjen istället för att ha barnkalas, så då var det bara att snöra på sig bowlingskorna och hoppas på turen.

I vår familj får man bestämma vilken mat man ska äta på sin födelsedag. Så klart blev det Willemans favoritmat kyckling i currysås på kinarestaurangen. Maten bredvid var den som jag åt :)

På vår kinarestaurang får man gratis glass när man fyller år och det protesterade inte William emot. På kvällen så frågade William om han fick sova i vår säng och han poängterade att man vwerkligen borde få det när man fyller år :). Så det var en trött pojke som kröp ner bredvid sin lika trötta mamma lite tidigare än resten av familjen gick och lade sig.

torsdag 17 maj 2012

Rabarberkaka!








Vill ha!!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 16 maj 2012

Fotvård!

Jag har min alldeles egen fotspecialist, hon älskar att fila fötter..


- Posted using BlogPress from my iPhone

Mys!

Alla lediga fyra dagar vilket innebär att man får vara uppe länge. Sötisarna sitter och pysslar tillsammans på kvällskvisten :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Godnatt!

Trots mycket pluggande blir det en bok som får följa med ner i sängen innan jag somnar :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 15 maj 2012

Snart klar!

Japp, snart är jag klar för denna termin, bara två prov kvar. Nästa fredag är det avslutning och sedan väntar sommaren med förhoppningsvis fint väder. Håller på att kolla vilka kurser jag ska läsa till hösten, har tyvärr bara tråkiga kvar att välja då jag redan läst det jag är interesserad av.
Dagarna avlöser varandra tycker jag i ett alldeles för högt tempo, känns som att man inte hinner med. Har lagt så mycket åt sidan för att orka med plugget men nu är det dags att fixa med en massa som ligger på hög. Ska börja med att skriva inbjudningar till midsommarfest :). Kram på er alla goa!!

tisdag 8 maj 2012

Nerverna utanpå!

Stressen är påtaglig just nu. Har svårt att fokusera när det blir för mycket på en gång och nu i slutskedet innan skolan slutar är det mycket. Har 9 skoldagar kvar och då ska 1 arbete hinnas lämnas in och 5 prov göras, snacka om att känna sig stressad. När det blir såhär så har jag svårt att samla mig och påbörjar inte det jag ska göra utan gör andra saker istället för att det känns för tungt. Måste försöka samla ihop mig nu sista tiden och bara köra på för sedan är jag ju ledig 12 veckor och kan släppa allt.

måndag 7 maj 2012

Saknad!


Varför tar man inte vara på tiden man har.
Varför säger man inte det som är viktigt innan det är försent.
En önskan om frid istället för plåga.
En önskan om ro i själen.
En önskan om ett vackert liv efter detta.
Ett hopp om att du hör min röst.
Ett hopp om att du känner min kärlek.
Du är saknad och älskad.
Min fina syster, hoppas du funnit lyckan.

Skolmat!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 maj 2012

Pappa och son!




- Posted using BlogPress from my iPhone

En toppendag!!!

Vaknad klockan halv elva, skönt att sova länge :). Stack till mamma och drack kaffe och spelade kort (som varje dag). Hem och duscha och städa undan lite. Sen drog jag och William till Högsby där vi käkade pizza med bror och familj. Köpte med en tårta och åkte hem till bror och fikade och satt och tjatade ett antal timmar. På väg hem svängde vi in till faster Helen och tjatade lite till. Hemma klockan 21.00, hoppade i säng stängde på tv:n käkade godis och där ligger vi fortfarande ;). Helt förträngt att jag har prov på Måndag och måste plugga. Jaja, det är väl en dag imorgon också.....

tisdag 1 maj 2012

Snart sova!

Ska bara läsa lite i denna bok innan jag somnar sött!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Härliga helg!!

Nu är den härliga helgen slut och imorgon startar vardagen igen med alla måsten. Har varit en toppenhelg och jag är redo för prov i naturkunskap imorgon ;). Idag har Per varit med William och Sabine och vänner till oss i Kalmar på leklandet och jag har bara varit hemma och pluggat och latat mig. Nu är alla nyduschade och William har krupit ner i sängen, men är inte trött trots intensiv dag. Tur att han inte börjar dagis förrän klockan 10 imorgon. Kram på er därute och sov så gott!!!