torsdag 26 december 2013

Julafton!

Denna julafton blev inte riktigt som vanligt då vi firade här hemma, bara vi i familjen. Vi brukar alltid fira tillsammans med Pers syster och familj, men i år blev det lite annorlunda. Eftersom vi inte är några morgonmänniskor så gick vi inte upp förrän vid klockan 11.00. Vi började dagen med lite julfrukost, skinkmacka och julmust.

Vid tolvtiden gick vi hem en liten stund till mamma där vi gav några paket till mamma och syster med familj. När vi kom hem började vi med maten, ett ganska sparsamt julbord med, jansson, köttbullar, prinskorv, sill, ägg, kroppkakor och rödbetssallad, det godaste helt enkelt :).

Kalle anka blev det förstås, en tradition som återupprepas år efter år. Sedan kom faktiskt jultomten och vi fick alla några paket som vi öppnade. William och jag satte igång med att bygga lego så fort tomten gått. Vid sjutiden åkte vi till Emma och tog en fika, kladdkaka och fyllda mandelmusslor, inte dumt det. Åkte hem efter en timma för att fortsätta med lite spelkväll med både sällskapsspel och kortspel. Efter detta fortsatte William och jag med legobygget, var klara halv tolv med att bygga en brandstation.

Klockan halv två var barnen fortfarande uppe i varv, men då ville mamman och pappan gå och lägga sig. En toppenjulafton tycker jag vi hade, lugn och skön utan stress. Williams summering innan han somnade "Det här var den allra bästa julaftonen, fast jag vet ju inte om det kommer bli någon bättre nån annan gång".

3 kommentarer: